September 11, 2021

Bantuan Pek Makanan Kepada Asnaf dan Petugas Sukarelawan

September 11, 2021

Hari ini telah diedarkan Bantuan Pek Makanan kepada Asnaf Ken Rimba dan petugas-petugas sukarelawan di Ken Rimba. Pada hari ini juga, kami mendapat amanah untuk menyerahkan ayam bulat serta telur ayam kepada mereka semua. Alhamdulillah, edaran ini berjalan dengan lancar.

Untuk makluman, petugas-petugas ini merupakan sukarelawan yang ditubuhkan untuk menjalankan sanitasi di kediaman pangsapuri rimba jaya di Ken Rimba. Inisiatif ini diambil bagi mengekang penularan wabak Covid-19 yang semakin menular di kawasan ini.

Yayasan Bushra telah menyumbang sebahagian peralatan sanitasi yang diperlukan oleh kumpulan sukarelawan ini sebagai satu bentuk kebajikan kepada penduduk di Ken Rimba khususnya